CINE PALOMITERO DE LA SEMANA: KUNG FU PANDA

 

KUNG FU PANDAL’actor Jack Black ja estava present a films d’animació comEl espantatiburones i La edad del hielo, però aquest cop és l’encarregat d’encapçalar el repartiment de Kung Fu Panda, donant veu – i vida- a l’os panda Po, un personatge escrit i dissenyat pensant en ell, i en la seva dinàmica corporal. Com a bon membre de la seva espècie, el protagonista d’aquest Karate Kid del món animal és un mandrós absolut que habita a la Vall de la Pau. Quan uns enemics amenacen la tranquil.litat de l’indret, serà Po finalment l’escollit d’una antiga profecia que el designa com a heroi salvador, i haurà de sotmetre’s als durs ensenyaments dels millors mestres per tal de convertir-se en un hàbil lluitador de kung-fu, abans que sigui massa tard.

Així doncs, en aquesta revisitació de Karate Kid, el noble però, a priori, poc destre pupil és un enorme panda, que desperta les nostres simpaties de bon principi per la seva pinta de bonàs i per la seva naturalesa de dropo, amb la qual ens podem identificar. L’ànima de Po, Jack Black, confessa que s’identifica amb el plantígrad tant pel seu aspecte grassonet, com pel seu amor per les arts marcials, mentre que Dustin Hoffman, que dóna vida al mestre del protagonista, és tan baixet i tan experimentat com el personatge, i també comparteix amb ell un nas bastant gran. Pel que fa a les veus femenines, tant Angelina Jolie com Lucy Liu intenten fer atractius els seus personatges de tigressa i de serp, sent aquest darrer animal el major repte tècnic i també interpretatiu.

Kung Fu Panda es troba, clarament, en la línia d’anteriors films d’animació com ara El espantatiburonesHappy Feet oRatatouille, en el sentit que exalta la diferència, i converteix en herois admirables a personatges que van en contra d’allò que hauria d’estar socialment i educacionalment inscrit en el seu ADN. En aquest cas, l’os panda ha de vèncer el prejudici que el considera uns dels éssers més pocs dotats per l’agilitat i les arts marcials, i arribar a demostrar que pot ser un excel.lent lluitador de kung-fu, de la mateixa manera que el pingüí de Happy Feet ha d’explicar perquè no es sent realitzat cantant sinó ballant, o que el petit chef de Ratatouille ha de vèncer el fàstic que provoca als humans quan entra en una cuina. El film integra aquesta trama molt humana en l’univers dels animals i de les arts marcials, amb el rerefons d’uns decorats xinesos que volen ser un tribut a una cultura milenària i molt rica. Tots tres aspectes estan tractats amb molta cura, des dels paisatges, la roba o la música, fins la recració dels combats, i a aquesta excel.lència tècnica cal afegir la interpretació darrere dels micros de tot el repartiment, i l’humor del guió, que desperta més d’un somriure.
Però, és Kung Fu Panda un film tan rodó com pot ser-hoRatatouille? Malauradament, la resposta és negativa, per diverses raons. Entre altres, perquè una fòrmula no es pot explotar indefinidament sense provocar el cansament dels espectadors, i aquest film arriba després d’uns quants precedessors, que ja han suposat un cant a l’individu diferent que lluita contra el rebuig social per expressar el seu talent. Per aquest motiu, la història ens sona des de bon començament a déjà vu, i si esperem que ens pugui sorprendre o aportar algun element diferenciador, ens quedarem amb les ganes. D’altra banda, el llistó posat per Ratatouille és molt elevat, i el simpàtic panda Po no arriba, ni de lluny, a fer-nos emocionar en la mesura en que ho va fer el ratolí cuiner, en la seva deliciosa aventura parisina. No es pot negar, però, que es tracta d’un producte de realització impecable i que aconsegueix provocar més d’un somriure, el que ja és d’agrair en l’àrid estiu de la cartellera. 
Anuncis

Una resposta to “CINE PALOMITERO DE LA SEMANA: KUNG FU PANDA”

  1. Hanan Taibi Says:

    vull enviarte aquesta imatge

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: