UNA DE CINE ESPAÑOL: ABRE LOS OJOS

abre-los-ojos1“Abre los ojos”, segona pel·lícula dirigida per Alejandro Amenábar. Un thriller de ciència-ficció que ens atrapa des de les primeres imatges, en que veiem  la Gran Via madrilenya completament deserta.

Com al protagonista d’aquest mal son, nosaltres també dubtarem si el que ens rodeja es de veritat o estem vivint un somni.  A més d’Eduardo Noriega i Fele Martínez, que ja havien treballat junts a “Tesis”, dos importants papers per dos actrius molt diferents: Penélope Cruz i Najwa Nimri.

Amenábar no amaga que una de les seves fonts d’inspiració a l’hora d’escriure el guió va ser “Vértigo”, d’Alfred Hitchcock. Si “Vértigo” es la historia d’un home obsessionat per transformar a una dona en una altre, al protagonista de “Abre los ojos”, se li barreja’n les imatges de dues dones, fins el punt de no saber qui es qui.

Tom Cruise va veure la pel·lícula i va quedar tan impressionat que va comprar els drets. Ell mateix va produir i protagonitzar una nova versió, pràcticament calcada. Del repartiment original va conservar Penélope Cruz, que va repetir el paper de Sofia. Tom Cruise també va produir el tercer llargmetratge d’Amenábar: “Los Otros”, protagonitzat per Nicole Kidman, la seva dona en aquell moment.

Des de “Mar adentro”, ja fa quatre anys, que no sabíem res d’Amenábar. Quan ja ens començàvem a preocupar ens hem assabentat que ja te un nou projecte: “Agora”, una historia ambientada en dos èpoques diferents: l’antic Egipte i el futur. Anirem a veure-la quan l’estrenin, però  ara comença un mal son, sobre tot pel protagonista. Els aconsello que obrin be els ulls i  no es dormin.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: